Drie Shell locaties Van Staveren de beste van NL

woensdag 15 juni 2016

In de PMTDR-ranking van Shell staat Van Staveren het eerste kwartaal op de eerste, tweede én derde plek. Een unicum, volgens Shell, en een felicitatie waard. Van Staveren is hierdoor de grote winnaar van totale dealernetwerk van Shell in Nederland. Op Urk, in Emmeloord en Steenwijk is de rode loper uitgerold. De gasten op deze Shell locaties van Van Staveren zien direct de feeststemming op de tankstations.

Winnaar Shell Steenwijk

Directeur Jitha van Staveren is blij met de resultaten: "Dit zijn locaties die nog niet eerder zo goed scoorden. Ik zie dit echt als teamresultaat. De servicemedewerkers, stationsmanagers en retailmanager zijn hiervoor verantwoordelijk. Een mooie score waar ik heel trots op ben en het smaakt zeker ook naar meer."

Het gaat om de gast

De ranking van het 'People Make The Difference Real' (PMTDR) van Shell is deze week bekend gemaakt. De tankstations in Nederland worden beoordeeld op tal van onderdelen door de gasten. De belangrijkste? Gastvrijheid. De 'Voice of costumer', daar draait het om bij Shell. Dat heeft Van Staveren heel goed begrepen volgens Shell.

"De gast gaat met een glimlach weer naar buiten, dat is mijn doel", zegt een servicemedewerker van het winnende tankstation in Steenwijk. Glunderend van blijdschap gaan ze met de bloemen, de beker en certificaten op de foto. "Dit team is heel bijzonder", zegt stationsmanager Sander van Straten. Er is chemie tussen de servicemedewerkers. Dat voelen de gasten als ze hier binnenkomen. Het plezier straalt er vanaf. Dat hebben we samen bereikt."

3x goud

Om de score te bepalen wordt de 'Net promoter score' (NPS) toegepast. Een nauwkeurige meting op basis van klanttevredenheid in combinatie met vele andere factoren zoals verkoopvolume van brandstof en smeermiddelenverkoop. Winnaar en gouden dealer van het eerste kwartaal is Shell Steenwijk. Het team Steenwijk scoorde op alle onderdelen gemiddeld erg goed. Christel Boevé die het PMTDR programma namens Shell verzorgt, spreekt over een unieke score voor de Shell locatie in Emmeloord, die tweede is geworden. De NPS op locatie Het Hooiveld in Emmeloord is extreem hoog: 9,3. Op Urk was de feeststemming ook opperbest. Als nummer 3 zijn ook zij een Gouden Shell dealer locatie. Uit de resultaten van het onderzoek scoren de Urkers een 8,4 op 'gastgevoel', de mate waarin een gast zich welkom en goed geholpen voelt. In 2015 scoorde Van Staveren ook al zo hoog in de PMTDR-ranglijst van Shell. Toen stonden in het jaaroverzicht maar liefst 6 locaties van Van Staveren in de top 10. Gasten van alle locaties wordt gevraagd hun stem te laten gelden en de enquête in te vullen.