In heel Nederland E10-benzine tanken

woensdag 4 september 2019

Vanaf 1 oktober 2019 verkopen tankstations overal in Nederland voortaan E10-benzine. Tankstations met meer dan twee benzinepompen moeten verplicht E10 aanbieden op 50 procent van de vulpistolen. Aan deze benzine is tot maximaal 10% bio-ethanol toegevoegd. Dit zorgt voor CO2-reductie en is daarmee goed voor het klimaat. Meer dan 90% van de benzineauto's kan probleemloos rijden op E10. Voor de auto's die dat niet kunnen is er voldoende aanbod aan andere benzine. Wilt u weten of uw auto rijdt op E10? Doe de check op www.e10check.nl.

Shell benzine
Tankstations met twee of meer voorraadtanks voor benzine zijn vanaf 1 oktober 2019 verplicht om bij minimaal de helft van de vulpistolen E10 aan te bieden. De andere helft blijft beschikbaar voor andere soort benzine. Bij Shell wordt de FuelSave Euro95 E10. De V-Power benzine blijft E5. Op alle van Staveren Shell tankstations kunt u beide benzine varianten tanken.

Tank S benzine
Voor alle Tank S tankstations geldt dat Euro 95 E5 wordt vervangen door Euro 95 E10. De S-Power benzine blijft E5. Op tien Tank S locaties bieden we de S-Power benzine E5 aan.

Wat is E10?
E10 is benzine waar tot maximaal 10% duurzame bio-ethanol in zit. De "E" staat voor bio-ethanol. De 10 staat voor het maximale percentage. E10 is alleen geschikt voor benzinemotoren. Het introduceren van E10 in Nederland zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot van benzine minder wordt. Bio-ethanol is alcohol gemaakt uit landbouwgewassen en/of afval. Het is een biobrandstof en voldoet aan Europese duurzaamheidsregels. Door biobrandstof toe te voegen zijn minder fossiele brandstoffen nodig. En dat helpt de CO2-uitstoot te verminderen.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, kunt u contact met ons opnemen.

www.e10check.nl

Randweg Shell