Banner

Jitha van Staveren neemt het roer over

woensdag 1 juni 2016

Bij het familiebedrijf komt een derde generatie Van Staveren aan het roer te staan. Nico van Staveren (63) treedt per 1 juni terug als directeur. Hij wordt dan opgevolgd door zijn dochter Jitha (33), die inmiddels meer dan vijf jaar werkzaam is in het bedrijf.

Jitha Van Staveren 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    (fotograaf Bettina Traas)

Nico van Staveren is op 1 juni 2016 precies vijfenveertig jaar werkzaam bij het bedrijf, waarvan de laatste 40 jaar als directeur van het familiebedrijf. Hij blijft werkzaam binnen de organisatie als adviseur en projectleider. Nico en dochter Jitha van Staveren zijn beiden integere en inspirerende persoonlijkheden met kenmerkende leiderschapscapaciteiten.

De focus van de bedrijfsvoering bij Van Staveren ligt op innovatie. De komende jaren staan dan ook volledig in het teken van vernieuwing en het adequaat inspelen op de veranderende behoeftes op het gebied van hernieuwbare energie, technologie en consumentengedrag. Jitha van Staveren heeft een heldere missie: de beste brandstofleverancier van Noord- en Midden Nederland worden. Doorgroeien om een sterkere positie in de (regionale) brandstofmarkt te veroveren en het bedrijf uiteindelijk weer over te dragen aan een volgende generatie Van Staveren.

N. van Staveren B.V. is in 1947 opgericht in Vollenhove. De opa van Jitha, Nicolaas van Staveren, vestigt zich in 1948 in de Noordoostpolder. De Van Staveren pioniers zijn ooit begonnen als olie- en brandstofleverancier aan lokale boeren. In het begin wordt in vaten de brandstof voor tractoren aan huis gebracht. Nog steeds belevert Van Staveren agrarische bedrijven, maar inmiddels ook aan transport- en fleetbedrijven. Inmiddels is het afzetgebied geheel Noord- en Midden-Nederland. Sinds de oprichting is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met ruim 115 medewerkers. Belangrijkste onderdelen van het bedrijf zijn: een eigen Tanks S tankstation formule, 11 Blue Carwash locaties, dealer van 14 Shell en 3 Esso locaties en 18 shops.

Volgend jaar bestaat het familiebedrijf 70 jaar. Hier wordt uitgebreid bij stilgestaan tijdens een relatie-event begin 2017.