fbpx
HomeNieuwsOnze chauffeurs: vertrouwde gezichten

17 juli 2024

Onze chauffeurs: vertrouwde gezichten

Dagelijks rijden deze drie chauffeurs met nog twaalf collega’s hun ronde om onze klanten te bevoorraden. Diesel, propaan en smeermiddelen. Van Staveren rijdt met veertien wagens door Noord-Nederland. Tegenwoordig steeds meer met GTL en Shell Renewable Diesel. “Maar de lading is nog altijd met name Shell FuelSave Diesel”, zegt Harm.

De planners Redmond en André voeren alle orders in het routesysteem voor de chauffeurs. Volgens planner Redmond is de stelregel: “Vandaag bestellen is morgen leveren. En dat lukt ook eigenlijk altijd wel.” Klanten bellen of mailen de binnendienst, die voeren de order in en wij zetten de meest efficiënte route uit voor de chauffeurs. “Een steeds groter deel van onze klanten heeft een inhoudmeetsysteem in de voorraadtank. We krijgen automatisch een melding als de diesel onder een bepaald niveau komt. Heel handig, zo ontzorgen we de klant. De klant heeft er geen omkijken naar”, zegt Redmond.

brandstof bestellen

Klanten willen een vertrouwd gezicht

Chauffeur Poppe start om 07:00 uur steevast met een inspectierondje om de tankauto. Verlichting checken en dan richting het laaddepot. De tank vol, op naar de eerste klant. Hij vindt het heerlijk om onderweg te zijn. “Ik rijd door prachtige gebieden, daar kan ik echt van genieten.” Poppe is een trotse en ook zeker een bekende chauffeur in het Noorden. Hij rijdt met name in Groningen en Drenthe en een stuk van Overijssel. “Als de klant mijn wagen op het erf ziet, weet hij dat het goed is.”

Gerrit mag je nog een ‘Benjamin’ noemen. Hij wordt een steeds bekender gezicht bij de klanten in de Noordoostpolder. “Ik werk pas 2 maanden bij Van Staveren. En ik weet dat het voor klanten belangrijk is dat er een bekend gezicht op het erf komt. Dan groeit het vertrouwen. Ik merk dat dat nu steeds meer komt. Even een handje opsteken is dan al genoeg.” Zijn meest bijzondere klant vindt hij Batavia Stad, waar het reuzenrad draait dankzij de brandstof die Van Staveren hier periodiek brengt.

Oudgediende Harm merkt dat er steeds efficiënter gepland wordt. Dat is ook nodig, vooral in drukke tijden. Tot 21.00 uur doorwerken komt best wel eens voor. “Dat is prima, we doen het graag. En als het moet doen we nog een ritje extra. Zo was het altijd al en dat moet wat mij betreft zo blijven.” Hij vindt de vrijheid als chauffeur heerlijk. Het klantcontact maakt ons onderscheidend t.o.v. concurrenten. Zo hebben we menig klant binnengehaald”, weet Harm. Als hobbyfotograaf van speciale vliegtuigen hoopt hij dat hij binnenkort vliegbasis Leeuwarden als klant mag bedienen. “Dat zou een mooie combinatie zijn”, lacht hij.

De voor- en nadelen van HVO diesel

De voor- en nadelen van Renewable diesel

Renewable diesel is een volledig hernieuwbare en duurzame brandstof, die tot wel 90%* (CO2) reduceert.

Meer informatie

Werken bij

Barst jij van de energie?

Werken bij Staveren is gewoon goed werk! Met een team van 170 betrokken en gedreven medewerkers voorzien we elke dag mensen van energie.

Meer informatie

Shell GTL Fuel

De hoogste kwaliteit

Shell GTL Fuel verbrandt schoner dan conventionele diesel uit aardolie en produceert daardoor minder lokale uitstoot en minder zichtbare zwarte rook.

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie