Ploegwedstrijd leerlingen Groenhorst Emmeloord

vrijdag 4 november 2016
Ploegwedstrijd leerlingen Groenhorst Emmeloord

Wie is de beste ploeger van Groenhorst Emmeloord? 28 teams van mbo-leerlingen streden om een ticket voor de landelijke ploegwedstrijden. Het was voor het eerst dat de school de ploeglessen als wedstrijd inzette. 

Van Staveren sponsort dit event door na afloop van de wedstrijd de combinatie vol te tanken met diesel en stelde de glimmende bekers voor de winnaars ter beschikking. Daarnaast organiseerde Van Staveren zelf een kleine competitie; Deelnemers moesten in een jerrycan 2L brandstof tanken. De 5 besten ontvingen een cadeaukaart. Het lukte 2 deelnemers om tot op twee cijfers achter de komma exact 2 liter te tanken.

De ploegwedstrijd vond plaats op de schoolkavel met zware klei aan de Randweg in Emmeloord. Normaal gesproken wordt er geploegd met behulp van een gps-systeem (global positioning system). Vanwege het wedstrijdelement moesten de mbo'ers het dit keer zonder gps doen, wat de handeling volgens docent Adri van Nieuwenhuijzen extra moeilijk maakte. "Nu komt het aan op vakmanschap om rechten voren te trekken." Gelukkig ging het de meeste deelnemers goed af. 

Winnaars

Na afloop maakte de jury bekend welke drie leerlingen volgend jaar mee mogen doen aan de landelijke ploegwedstrijden. Dat zijn Wietse Dekkers, Marijn Knoot en Mike Mul. Alle drie volgen zij de opleiding Teelt bij Groenhorst Emmeloord. 

Omroep Flevoland was aanwezig bij de ploegwedstrijd en maakte de volgende bijdrage.