Van Staveren viert 70 jaar

donderdag 19 januari 2017
Van Staveren viert 70 jaar

Woensdag 18 januari gaf Van Staveren het startsein voor het jubileumjaar. Die dag is het exact 70 jaar geleden dat Nicolaas van Staveren zich vestigde als ondernemer. Nu 70 jaar later is Jitha van Staveren de derde generatie die aan het roer staat. Haar vader, Nico van Staveren, is de afgelopen 45 jaar directeur-eigenaar geweest.

Tijdens een symposium in Theater 't Voorhuys werd op een inspirerende wijze terug en vooral vooruit gekeken. Jitha van Staveren vertelde over haar visie op de toekomst van de branche. En deelde haar ambities om hetgeen haar opa en vader hebben gedaan in de Noordoostpolder, Flevoland door te trekken naar de rest van Noordoost Nederland.

Inspirerend symposium 

'Raak geïnspireerd', dat was het belangrijkste thema van de avond. De opening werd verzorgd door turnster Céline van Gerner met een prachtige uitvoering. Van Staveren steunde haar in de voorbereiding op de afgelopen Olympische Spelen. Nico van Staveren keek vervolgens terug op het rijke verleden van de brandstofleverancier. Hij vertelde hoe zijn vader en moeder pionierden en hoe hij zelf volop kansen kreeg en deze ook benutte. "Het ondernemen zit in onze genen", vindt Nico. Hij is trots en dankbaar. In een korte documentaire krijgt het publiek een inkijk in de geschiedenis van het bedrijf.

€ 7.000,- voor het Ronald McDonald Huis

In plaats van een cadeau werden genodigden gevraagd een bedrag over te maken aan de Alberta van Staveren stichting. Vanuit deze stichting is een cheque van maar liefst € 7.000,-. overhandigd aan Lianne Booijink van het Ronald McDonald huis Zwolle. Die aangedaan verrast was en vereerd dat juist het Ronald McDonald huis werd gekozen als goede doel. Het bedrag wordt o.a. besteed aan een nieuwe keuken voor het huis. In het Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in de Isala klinieken. Het Ronald McDonald Huis is een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers.

Gastsprekers

Dagvoorzitter Marijke Roskam kondigde gastspreker Anna van Puijenbroek aan. Zij is de vijfde generatie Van Puijenbroek, en ziet haar bedrijf als "een 150 jaar oude startup". Zij geeft vanuit dat perspectief invulling aan de toekomstvisie van het bedrijf en haar rol als commercieel directeur Van Puijenbroek Textiel. Spreker Jelmer van der Meulen, partner van het bedrijf Synergie, leert het publiek dat organisaties eigenlijk niets anders zijn dan de groepen van mensen die samen iets willen bereiken. Gedeelde ambitie, herkenbare waarden en relevante impact brengen mensen in beweging. Hij gebruikt hiervoor onder andere het verhaal van Tony's Chocolonely met haar strijd voor 100% slaafvrije chocolade.

 

Fotografie: Evelien fotografie